Elbil lader

Det finnes mange måter å lade en elbil på. Vi i Kontakt El-Installasjon har god kompetanse på elbil lader og hjelper deg med å finne den laderen som passer deg best.

Kontakt El-Installasjon er et elektrofirma med målsetting om å tilfredsstille private husholdninger, næringsliv og offentlig sektor. Vår elektrikere kan hjelpe deg med å finne ladestasjonen som fungerer best for lading av din elbil, enten det er hjemme eller på arbeidsplassen. Vi hjelper deg gjerne med levering og montering av din elbil lader.

Hjemmeladestasjon

Vi anbefaler at du installerer en hjemmeladestasjon for den daglige ladingen av bilen din. Videre kan det være lurt å investere i en elbil lader med ladeuttak og fastmontert kabel eller uttak for den nye elbilkontakten. Da slipper du nemlig å dra ut ladekabelen fra bilen og koble den til hver morgen.

En slik ladestasjon vil koste deg rundt 10-15.000 kroner ferdig montert og kan bestilles gjennom oss i Kontakt El-Installasjon. En elbil lader med ladeuttak gir deg mulighet for raskere lading og er en mer robust og sikker løsning enn lading gjennom vanlig stikkontakt.

Vanlig stikkontakt

Dersom du ikke ønsker å investere i ladeuttak kan du lade fra vanlig stikkontakt med ladekabelen som følger med bilen som standard. Velger du stikkontakt som din elbil lader stilles det krav til jordfeilbryter type B og maks 10A sikring på dedikert kurs. Ved bruk av vanlig stikkontakt bør du også ha en egen krok ved siden av utløpet til oppheng av ladekabelen. Du bør også sjekke stikkontakten jevnlig for skader og misfarging fra varmgang.

Elbilkontakten (Type 2)

Denne form for elbil lader skal erstatte bruk av vanlig stikkontakt for lading av elbil. Mens lading med vanlig stikkontakt er begrenset til maks 2,5 kW (10A), kan man med den nye elbilkontakten lade opptil 43 kW. Dette forutsetter at ladeuttaket leverer såpass mye strøm og at elbilen støtter lading med den nye elbilkontakten.

En elbil lader med denne kontakten er i ferd med å bli sett på som standard for mange nye elbiler. I Oslo kommune installeres det kun ladestolper med den nye elbilkontakten.

Offentlige ladestasjoner

De fleste kommuner og mange bedrifter har installert offentlige ladestasjoner. Disse er gratis og er som regel ladestasjoner med vanlig stikkontakt. For å få tilgang til disse trenger du en standard ladenøkkel som alle medlemmer i Elbilforeningen får gratis. Er ladestasjonen utstyrt med den nye elbilkontakten kan du bruke Elbilforeningens ladebrikke.

Hurtiglading

Hurtigladestasjoner er elbilens svar på bensinstasjoner. En slik elbil lader vil fylle batteriet på en typisk elbil i løpet av en halvtime, noe lengre når det er kaldt ute. I dag finner du over 500 slike hurtigladestasjoner i Norge.

Det kan være lurt å teste denne typen elbil lader en dag du har ekstra tid. Da vet du hvordan stasjonene fungerer dersom bilen plutselig skulle bli tom for strøm en dag.

Trenger du en elbil lader? Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende befaring!